Hva er herdet tregulv?

Hva er Herdet Tregulv artikkel Gulvhandelen

Tre er et av de vakreste gulvmaterialene, men det er til dels følsomt for harde trykk og slag, og er dessuten vanskelig å produsere i brede, lange og klimastabile bord. Herdet Tregulv er et type tregulv som løser alle disse problemene. Med en spesiell produksjonsteknikk kan man ta frem fantastiske overflater i store formater, lange og brede gulvbord i et stort antall farger og sorteringer.

Herdet Tregulv er produsert med en patentert teknikk for å herde trevirket samt gjøre det sterkere ved å fusjonere trefinér med et herdende pulver på en kjerne av HDF under høyt trykk. Det herdende pulveret består av en blanding trepulver, bindemiddel og pigmenter som perfekt fyller igjen eventuelle åpninger og hull i trefinéren. Overflatens utseende kan deretter ytterligere fremheves ved børsting og overflatebehandling. Dette skaper en treoverflate som er ca tre ganger hardere enn et vanlig eikegulv.
Lindura Herdet Tregulv oppbygging lag Gulvhandelen Meister

Herdet tregulv har dessuten lengre levetid enn vanlige tregulv ettersom det ikke behøver slipes etter lengre tid med intensiv gangtrafikk. Lindura Herdet Tregulv har også patentert G5 klikksystem for enkel installasjon.

 

Våre herdede tregulv produseres i Tyskland under strenge kontroll og kvalitetskrav og finnes både med lakkert og oljet overflate. Standard størrelse er 27cm bredde og 220cm lengde, noen dekorer fåes også i XXL størrelse med hele 32cm bredde og 260cm lengde. Nå har det også kommet herdet tregulv i fiskebensmønster. Du finner alle de herdede fiskebensgulvene i menyen på nettsiden. Gulvene oppleves og ser helt like ut en tradisjonell fiskebensparkett, men med alle de unike egenskapene til et herdet tregulv.

 

Produksjonsteknikken gjør at man får ut ca 8 ganger mer finér (dvs gulvoverflate) fra den samme tømmerstokken av eik, sammenlignet med vanlig eikeparkett. Dermed kan samme mengde gulv produseres av 1/8 eik, og de resterende eiketrærne kan bevares for kommende generasjoner.

 

Les mer om Herdet Tregulv vs Parkett her.

 

Gulvene vil garantert imponere deg med sine vakre overflater og store formater. Hos Gulvhandelen.no kan du bestille disse gulvene og få de levert hjem på døren, du kan også bestille en gratis vareprøve om du vil ytterligere overbevises. Vi har levert hundrevis av disse gulvene til fornøyde kunder, og ser at også prosjektmarkedet begynner få øynene opp for fordelene disse gulvene har.

Se Meister sin video under av deres Lindura Herdet Tregulv.